Найважливіші питання щодо рекуператорів повітря

Найважливіші питання щодо рекуператорів повітря

Рекуператор повітря є спеціальним обладнанням, яке виконує важливі функції. Це енергоефективний елемент, який використовується для якісної вентиляції різноманітних приміщень. Рекуператор можна купити під конкретні потреби, наприклад, для офісного або житлового приміщення. Він працює за досить простим принципом, відповідно до яких подається свіже повітря всередину приміщення. На ефективність теплового обміну безпосередньо впливає температура повітря в приміщенні і на вулиці.

Основні особливості роботи та застосування рекуператорів

Є кілька основних питань, які потенційним користувачам такого обладнання хотілося б поставити. У тому числі можна назвати особливості установки. Можна встановити побутове обладнання такого формату практично на будь-якій стадії проведення ремонтних робіт. Вентиляційні установки від перевірених виробників характеризуються підвищеним рівнем компактності, що позитивно впливає на вибір місця для проведення робіт.

Рекуператор можна встановити у приміщеннях на стадії ремонту і там, де його вже було завершено. Головне звернутися до професійних монтажників з досвідом. У такому разі можна буде розраховувати на досить швидке виконання робіт, що займає близько двох годин. При цьому зовнішність стіни не буде зіпсована, що надзвичайно важливо. Якщо стіни були пофарбовані, їх не доведеться перефарбовувати. Також на місці залишаться шпалери.

Питання щодо вибору місця для встановлення рекуператорів також виникають досить часто. Можна встановити обладнання практично в будь-якому приміщенні, яке має порівняно невелику площу:

Головне на попередньому етапі підібрати якісне обладнання, технічні характеристики якого повністю відповідатимуть актуальним потребам. Продуктивність можна розрахувати самостійно або за допомогою професіоналів під конкретне приміщення. Є деякі обмеження щодо встановлення. Не можна його монтувати там, де рівень вологості повітря перевищує 70%.

Монтаж рекуператорів

Процес установки відіграє важливу роль у забезпеченні повноцінних умов для подальшої експлуатації. Варіюватись тривалість монтажних робіт може в межах від півгодини до двох годин.

Для монтажу фахівці обирають стіну, яка виходить надвір. На першому етапі проведення робіт вибирається відповідне місце, після чого готується отвір. У процесі не утворюється багато будівельного сміття за допомогою спеціального сучасного обладнання. З другого краю етапі перевіряється справність устаткування. Він запускається у кожному режимі, який лише передбачив виробник. На останньому етапі обладнання фіксується у спеціально підготовленому отворі. Після встановлення та налагодження рекуператора потрібно буде провести невелике вологе прибирання, яке займає зазвичай мінімальну кількість часу.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Категорії
  • Немає категорій
0 WooCommerce Floating Cart

Кошик порожній.