Рекуператори принцип роботи та основні конструктивні відмінності

Використання рекуператора повітря відкриває нові можливості для комфортного проживання у будинках, квартирах та інших об’єктах. Це спеціальне обладнання, яке дозволяє покращити роботу вентиляційної системи, підвищити рівень популярності. На ринку можна знайти багато моделей, серед яких рекуператор Prana вважається оптимальним варіантом. Бажано купувати його у офіційного дилера компанії Prana в Україні, щоб отримати повний набір основних переваг та позитивних характеристик.

Принцип роботи та ключові особливості рекуператорів

Це енергозберігаючий елемент, який успішно може використовуватись усередині вентиляційної системи. За допомогою продуманої конструкції вдається заощаджувати на опаленні. Принцип роботи досить простий. Можна назвати пристрій своєрідним теплообмінником. Повітря, яке видаляється з приміщення, нагріває перегородки. Повітря, яке входитиме з вулиці, під час проходження через перегородки нагрівається. Це дозволяє підвищити його температуру, трохи заощадити на опаленні. Сучасні конструкції відрізняються ефективністю та простотою використання. На підігрів повітря, що надходить ззовні, можна витрачати менше енергії, що неймовірно практично та вигідно.

Схема роботи більшості різновидів такого обладнання ґрунтується на здійсненні теплової передачі. Відбувається вона у секторах, які розділені за допомогою спеціального ротора. Він заповнюється матеріалом, що може пропускати повітряні маси. Повітря, яке йтиме, нагріває осередки в роторі. Після цього відбувається поворот сектора, коли тепло передаватиметься холодному повітрі. Наповнювач у роторі буде по черзі охолоджуватися та нагріватися. Сучасні моделі дуже надійні в експлуатації, в них утворюється мінімальна кількість конденсату, що дозволяє уникнути організації спеціального відведення.

Відмінності конструкції

Рекуператори можуть відрізнятись конструкцією залежно від моделі. Є промислові та побутові пристрої, які можуть застосовуватися як самостійні елементи вентиляційних систем. Вони додатково використовуються й інші компоненти, серед яких:

Відрізнятися моделі можуть за тим, як саме в них проходять повітряні потоки. Моделі бувають протиточними, прямоточними та перехресними. Відмінності можуть бути конструкційними. Відрізнятися може теплообмінник у різних моделях. Він буває ребристим, трубчастим, пластинчастим і т.д.

У виробництві можуть використовуватися різні матеріали, серед яких переважає метал та спеціальний пластик. Деякі моделі додатково використовують систему захисту від замерзання, що забезпечує деякі переваги. Утилізатори тепла можуть відрізнятися за матеріалом. Виготовляються вони з кераміки, металу, пластику та спеціального паперу.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Категорії
  • Немає категорій
0 WooCommerce Floating Cart

Кошик порожній.